Belangstellenden

Maak kennis met Centro Vida

Een levendige woongemeenschap voor actieve 50-plussers in Amersfoort-Vathorst

Ben je 50-plus en op zoek naar een plek waar je kunt blijven genieten van het leven? Waar je nieuwe vriendschappen kunt sluiten en zoveel mogelijk actief kunt blijven? Waar je samen met anderen verder kunt bouwen aan een hechte woongemeenschap, met voldoende ruimte voor privacy en individualiteit?

Centro Vida is dan ‘The place to grow old and to feel young’.

Onze woongemeenschap biedt een warme en gastvrije omgeving waar je je snel thuis zult voelen. We geloven in het creëren van een hechte en ondersteunende gemeenschap waarin iedereen zich gewaardeerd en betrokken voelt. Ongeacht het “klimmen der jaren”. Samen bouwen we aan een omgeving waarin ieders individuele behoeften en interesses worden erkend en gerespecteerd.

Centro Vida betekent zoiets als “midden in het leven” en dat is ook wat onze bewoners hier bindt. We zijn zelfstandig en zelfredzaam, sociaal en bewogen. We kijken naar elkaar om, maar zijn geen mantelzorgers. We doen veel dingen samen, maar zijn geen kuddedieren. We zijn deel van een geheel, maar hebben respect voor elkaars privacy.

  “Omzien naar elkaar, klaarstaan voor elkaar, zo creëer je een hechte woongemeenschap”

Samen staan we sterker

De groepsdynamiek binnen Centro Vida biedt alle ruimte voor gezamenlijke activiteiten, maar ook voor ieders individuele invulling aan het wonen. Samen tuinieren? Dat kan. Samen een creatieve ochtend invullen, een bingomiddag of een filmavond organiseren? Kan ook. Samen zorgen voor een schone, veilige woonomgeving? Heel graag zelfs!

Er kan dus heel veel bij Centro Vida. Zowel gemeenschappelijk, maar ook ieder voor zich. Want naast collectiviteit staat ook individualiteit hier hoog in het vaandel.

  “Ik voel mij absoluut onderdeel van de groep, maar achter de voordeur begint wel mijn eigen vrije leven”

Kleinschalig project, sociale huur

Centro Vida telt 19 huurappartementen binnen de sociale sector. De appartementen verschillen onderling van elkaar, zowel qua indeling als qua woonoppervlakte. Sommige hebben een tuin, andere een balkon of terras. Het gebouw heeft twee ingangen: een aan de Ameliapolder en een aan de Cathalijnepolder. Het gebouw telt slechts een paar verdiepingen, die ook per lift bereikbaar zijn. Verder beschikt het gebouw over twee ruime bergingen voor fietsen en een gemeenschappelijke ruimte met aangrenzende tuin, waar van alles voor en door de bewoners wordt georganiseerd.

 “Mijn bovenbuurman is met vrienden gaan vissen, ik ga straks met een groepje buren gezellig jeu-de-boules spelen”

In Vathorst is van alles te doen

Met een scala aan voorzieningen en activiteiten binnen handbereik, hoef je je hier nooit te vervelen. Amersfoort-Vathorst is een bruisende wijk, met veel nieuwbouw en volop voorzieningen. Op loopafstand van Centro Vida ligt het winkelcentrum, met diverse supermarkten, horecafaciliteiten en kleinschalige speciaalzaken. Maar ook diverse fitnessbedrijven, twee kerken, een gezondheidscentrum, een bibliotheek, een theater en een muziekschool. Je kunt bovendien volop wandelen in de prachtige groene omgeving, zowel binnen de wijk als daarbuiten. Ook belangrijk: het openbaar vervoer in de wijk is prima geregeld, bussen rijden er af en aan en het treinstation Amersfoort-Vathorst is op loopafstand van Centro Vida. 

Uit in Amersfoort

Ook het centrum van Amersfoort, op slechts 10 minuten rijden van de wijk Vathorst, biedt een schat aan cultuur, geschiedenis en entertainment. Bijzondere musea en galerieën, een keur aan leuke winkels en boetiekjes, gezellige cafés en restaurants, theaters en bioscopen, er is altijd iets te doen. Een stadswandeling door het oude centrum, een vaartocht met een fluisterboot langs historische gebouwen, een beklimming van de Onze Lieve Vrouwetoren, een bezoek aan Dierenpark Amersfoort, het kan allemaal. Amersfoort is een stad met veel potentieel. Het ene evenement is nog niet afgelopen of het andere begint. Kortom, er valt veel te beleven.

  “Ik heb mij nooit gerealiseerd dat Amersfoort zo centraal in ons land ligt”

Samen doen, samen delen

Maar het draait natuurlijk niet alleen om de faciliteiten in de wijk Vathorst of de vele mogelijkheden in de stad Amersfoort. Het gaat vooral ook om de mensen die de woongemeenschap Centro Vida vormen. Hier vind je veelal gelijkgestemde individuen die op zoek zijn naar vriendschap, gezelligheid en nieuwe ervaringen. Zo organiseren we regelmatig sociale evenementen, zoals gezamenlijke maaltijden, spelactiviteiten binnen en buiten, culturele uitstapjes en themafestiviteiten. Deelname is niet verplicht, maar zoals overal geldt ook bij ons: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dit is de perfecte gelegenheid om anderen te ontmoeten, verhalen te delen en levenslange vriendschappen op te bouwen. Zelfs tot de dood ons scheidt. Want we delen uiteraard lief én leed.

  “Wonen kan nooit een doel op zich zijn, wel de wens om deel uit te maken van een groter geheel”

Meer weten?

Ben je klaar om de volgende stap te zetten naar een betekenisvolle en plezierige levensfase? Sluit je aan bij onze bloeiende woongemeenschap in Amersfoort-Vathorst. Neem vandaag nog contact met ons op via onze website, om meer te weten te komen over wat Centro Vida te bieden heeft. Of kom een keer naar onze Open Borrel.