Spelregels

Open Borrel

Elke eerste vrijdag van de maand houden wij een Open Borrel voor mensen die vrijblijvend met onze woongemeenschap kennis willen maken. Zijn ze na een aantal bezoeken echt geïnteresseerd in Centro Vida, dan kunnen ze zich officieel aanmelden als belangstellenden. Zo houden we de drempel laag en de toegang vrij. Aanmelden als bezoeker van de Open Borrel kan via onze website.

Geduld is een schone zaak

Centro Vida is een vereniging, alle bewoners zijn automatisch lid en betalen een kleine contributie.
Belangstellenden die voldoen aan de leeftijdscriteria (lees: 50 jaar of ouder zijn), ingeschreven staan als woningzoekende bij Woningnet Regio Eemvallei (www.woningneteemvallei.nl) én bewust kiezen voor leven in een woongemeenschap, kunnen zich aanmelden als geïnteresseerde en geleidelijk aan meedraaien in de groep, bijvoorbeeld door het bijwonen van de koffieochtenden en borrelmiddagen die wij organiseren.
Komt er een appartement vrij, dan kiezen de bewoners zelf wie van de ingeschreven belangstellenden het meest in aanmerking komt. De woningcorporatie (De Alliantie) speelt hierin geen actieve rol. Verwacht geen wonderen, het kan best lang duren voordat er een plek vrijkomt; onze bewoners zijn echte volhouders.

Zowel alleengaanden als paren kunnen zich aanmelden. Huisdieren zijn toegestaan, behalve in de gemeenschappelijke ruimte en tuin.